Syystervehdys 2020

27.8.2020

Hei arvon epsi, uusi tai vanha,

on aika Epsilonin hallituksen syystervehdykselle! Toivottavasti sinulla on ollut mukava ja voimia antava kesä poikkeuksellisesta tilasta huolimatta. Jos olet aloittamassa opintojasi tänä syksynä fysiikan tai matematiikan parissa Itä-Suomen yliopistossa, lämpimästi tervetuloa ainejärjestöömme!

Korona-aiheiset uutiset, kirjoitukset ja ajatukset ovat täyttäneet varmaan jo jokaisen kiintiön, mutta valitettavasti tämä maailmassa vallitseva tila vaikuttaa myös meihin enkä voi sitä täysin tässäkään kirjoituksessa ohittaa. Jos olisi pitänyt vuosi sitten veikata, missä tilanteessa tulemme olemaan tänä syksynä, tuskin kukaan olisi keksinyt kuvitella tällaista vastauksia vailla olevia kysymyksiä ja välillä ahdistustakin täynnä olevaa aikaa. Kenties olisimme puhuneet siitä, kuinka lähdemme suunnittelemaan ainejärjestömme 50-vuotisjuhlavuoden toista puoliskoa tai että millaisia yhteistyökuvioita pääsemme kehittelemään jäsenistömme iloksi yhdessä muiden ainejärjestöjen ja tahojen kanssa. No, toisin kävi. 50-vuotisjuhlavuotemme pääsi hädin tuskin alkamaan keväällä ja kaikki suunnittelemamme tapahtumat jouduttiin perumaan. Toivoa emme ole menettäneet ja pyrimmekin järjestämään keväällä peruuntuneet vuosijuhlat heti kun se on vain turvallisuuden puolesta mahdollista. Myös uudet opiskelijat ovat erittäin tervetulleita vuosijuhliin, nehän ovat esimerkiksi erittäin mainio tilaisuus tutustua vanhempiinkin opiskelijoihin!

Piristystä Epsilonin syksyyn tuovat perinteiset tapahtumamme fuksiaiset, fuksisitsit sekä myös syysretki, joista tulemme tiedottamaan myöhemmin lisää. Torstaisin epsit ovat tervetulleita viettämään aikaa ainejärjestömme kahvivuorolle, jonka kellonaika julkaistaan myöhemmin. Kahvivuorolla on mahdollista nähdä opiskelutovereita sekä tehdä vaikkapa laskuharjoituksia yhdessä. Kaikki tapahtumamme järjestetään yleisiä koronavirukseen liittyviä turvallisuusohjeita noudattaen. Pyrimme hyödyntämään monipuolisesti myös ulkoa löytyviä tilamahdollisuuksia, joita onneksi Joensuun alueelta löytyy runsaasti, joten ulkoilu monissa muodoissaan tulee toivottavasti tutuksi syksyn aikana.

Minulle itselleni Epsilon on merkinnyt aina yhdessä tekemistä ja ystäviä, vahvaa yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä lämmintä ilmapiiriä, johon kaikki ovat tervetulleita. Toivoisinkin, että myös näinä normaalista poikkeavina aikoina jokainen pystyisi kokemaan toimintamme parhaat puolet. Tärkeintä on se, että kaveria ei unohdeta. Pidetään yhteyttä toisiimme, yritetään järjestää pienimuotoisia tapahtumia ja pitää yhtä myös silloin, kuin emme pysty toisiamme näkemään. Ainejärjestö on opiskelijoita varten, niin näinä hieman erikoisempinakin aikoina.

Hyvää ja turvallista syksyä sekä opiskeluintoa toivotellen

Ella, Epsilon ry:n puheenjohtaja

sekä Siiri, Antti, Veera, Janne, Eemeli, Elias, Jenni, Juho ja Mikko