Blogi

Mikäli haluat kirjoittaa Epsilonin blogiin esimerkiksi opintoihin tai työelämään liittyvän blogitekstin, ota rohkeasti yhteyttä epsilon(at)uef.fi.

Epsilon ry:n (50+1)v-vuosijuhlat lauantaina 9.10.2021 

Original Sokos Hotel Kimmel


Epsilon juhli arvostettavaa 50-vuotista taivaltaan viikko sitten. Saimme juhlat kokonaisuudessaan videoitua, ja tältä sivulta tulet löytämään linkit juhlavideoihin. 

BÄNDIT:

Teryleeni-Tempo:

https://youtu.be/gktWlgjnC4o

Peace Street Jam:

https://youtu.be/6I_9_iGHuQM

Grate Glow:

https://youtu.be/Hgx90vg3bLQ

____________________________

Puheenjohtajien juhlapuhe:

https://youtu.be/98YXyXsUYbE

Fotonilaulu (Martti Mäkinen):

https://youtu.be/sp33n2LnM-k

Ystäväainejärjestöjen puheenvuorot:

https://youtu.be/mArpDWptW8U

12.5.2021  Epsilonin kevätretki Aavarannalle

Keskiviikkona 12.5.2021 toteutimme ainejärjestömme kevätretken Aavarannalle. Sää suosi 11-päistä joukkoamme, sillä lämmintä oli lähemmäs 23 astetta eikä taivaalla näkynyt tietoakaan pilvistä. Lähdimme liikkeelle Alkukiviltä klo 17 kulkien metsäpolkuja pitkin Aavarannalle. Aavarannalla pidimme pienen lyhyen uintitauon (karvaisin osallistujamme pulahti uimaan), jonka jälkeen jatkoimme matkaamme Höytiäisen lintutornille. Kesäisin lintutornin ympäristön suistoalueella laiduntaa nautoja, mutta ne eivät olleet vielä saapuneet kesälaitumilleen. Kannattaakin käydä kyseisellä reitillä uudestaan kesän koittaessa!

Lintutornista käsin pääsimme ihastelemaan suistoaluetta lintuperspektiivistä. Näimme myös lintuja, lokkeja enimmäkseen, mutta varmasti rantaheinikossa piileksi muitakin lintuja pesimispuuhissaan. Joka tapauksessa näkymät olivat oikein hienot. Lintutornilta lähtiessämme pohdimme, kuljemmeko samaa reittiä takaisin Aavarannalle, mutta päätimme palata rannalle eri reittiä pitkin maisemien uutuuden vuoksi. Reitti osoittautui haastavammaksi kuin tuloreittimme. Jalkamme saivat mukavan virkistyksen veden alle joutuneiden pitkospuiden johdosta, mutta ainakin siinä vaiheessa kaikkien mielestä kenkien ja jalkojen kastuminen tuntui vain mukavalta lähes kesäisessä helteessä. Seuraavaksi edessä oli vetistä metsäpohjaa ja ojia, joiden yli pääseminen vaati pientä rytteikössä taituroimista ja parkour-taitoja. Rohkeimmat koettivat onneaan ja loikkivat vesialueiden yli.  Kaikki selvisivät ehjin nahoin pois reitiltä ja pian pääsimmekin takaisin lähtöpisteeseemme. Aavarannalla istahdimme hetkeksi katselemaan järvelle ja syömään eväitämme. Osa porukasta oli tosin syönyt eväänsä jo ennen lähtöä Alkukivillä nälän yllättäessä, mutta onneksi Siirillä oli retki(viini)pullo mukana. Evästaon jälkeen lähdimme suuntaamaan takaisin kohti Careliaa. 

Matkaa retkellemme kertyi yhteensä n. 11 km. Retki oli kokonaisuutena oikein onnistunut. Usein Epsilonin kevät- ja syysretket ovat suuntautuneet johonkin Joensuun alueen ulkopuoliseen retkikohteeseen, mutta tällä retkellä huomasimme, että kyllä lähialueiltakin löytyy varteenotettavia vaihtoehtoja tällaisiksi päiväretkikohteiksi. Jos jotain negatiivista pitää sanoa, niin koivun siitepölyn voimakkuus yllätti mm. allekirjoittaneen ja retken loppupuolella allergiaoireet meinasivat ottaa vallan allergialääkkeistä huolimatta. Onneksi siitepölykausi ei jatku ikuisuutta ja pääsemme varmasti pian nauttimaan aurinkoisista kesäpäivistä ilman allergiaoireita! Ohessa parhaita paloja retkeltämme kuvina.

Seuraavan retken toteutamme viimeistään syksyllä, joten pysy kuulolla ja tule mukaan, kun retken aika koittaa! :)

//Ella

8.5.2021


Hei ja tervetuloa lukemaan Epsilonin blogia!

Epsilonin kuulumisia jatkossa kirjoitellaan myös tänne blogin puolella ja tänne kootaan paljon kaikenlaisia tekstejä tapahtumista, yhteistyökumppaneiden kuulumisia ja muista ajankohtaisista asioista.

Tällä hetkellä meillä kaikilla on hiukan erilaista opiskelu ja elämä ylipäätään. Ei nähdä opiskelukavereita joka päivä yliopistolla tuntien lomassa, vietetä koulun jälkeen aikaa Metrialla laskareita yhdessä tehden tai kahvitella yhdessä torstaisin Epsien aj-tilassa. Tämä on kuitenkin ohimenevä aikaa. Luotetaan siihen, että joku päivä me vielä saadaan tehdä näitä asioita joka päivä. Jaksetaan luottaa siihen ja nyt on tärkeää pitää omasta jaksamisesta huolta ja hengähtää aina välillä opintojen ohella. Pieni lenkki lähimetsässä tai rentouttavat päiväunet ovat aina välillä paikallaa. Muista huolehtia omasta jaksamisesta. Sinä olet tärkeä ja spesiaali sekä selviät tästäkin!

Me emme ole myöskään tässä yksin, joten muistetaan pitää myös niistä kavereista huolta. Muistellaan kysellä kaverin kuulumisia tai tehdään etänä yhdessä kouluhommia. Tuetaan toisiamme, jolloin selviämme paremmin tästä läpi. Muistakaa, että Epsilonin discord-kanavalla voi aina kysellä apua laskareihin, kaveria mukaan pelailemaan tai vaikka etäkahvikupin ääreen juttelemaan niitä näitä. Tulossa on myös vielä ainakin retki Aavarantaan 12.5. sekä kevätkokous etänä 19.5.

Tsemppiä viimeiseen opiskelukuukauteen! Jaksetaan vielä hetki ja sitten kesäloma alkaa!


Aurinkoista kevättä kaikille!

Terveisin

Siiri Hakala

Epsilon ry:n puheenjohtaja