Fotoniikan monet mahdollisuudet 7.9.2022

Epsilon ry järjesti tänäkin vuonna "Fotoniikan monet mahdollisuudet päivän."

Puhujiksi tänä vuonna pääsivät:

  • Tri. Samuli Siitonen - Nanocomp Oy
    • Tri. Siitonen esitteli Nanocompin toimintaa ja tuotteita.
  • Dr. Matthieu Roussey - Laitokseltamme valmistunut tohtori.
    • Dr. Roussey kertoi oman opintopolkunsa tarinan Ranskasta Suomeen.
  • FM. Roman Calpe  - Fysiikan maisteri ja tohtoriopiskelija
    • FM. Calpe kertoi tohtoriopinnoista ja tutkimustyöstä laitoksella.

Fotoniikan monet mahdollisuudet päivä oli erinomainen mahdollisuus opiskelijoille saada tietoa ja varmuutta tulevaisuuteen. Puhujiksi valikoituivat juuri nämä henkilöt, koska he pystyivät antamaan mahdollisimman laajan kuvan fotoniikasta. 

Tri. Siitonen kertoi fotoniikan yritysmaailmasta ja valaisi opiskelijoiden tulevaisuutta työnhaun saralla. Fotoniikka on teollisuuden alana vielä lapsenkengissään, mutta uusien asiantuntijoiden rekrytointi jo opintojen alkuvaiheessa on hyvä keino kiihdyttää fotoniikkaa kohti tulevaisuutta ja sen yli.

Dr. Roussey on professori laitoksemme professori, joka on opiskellut fysiikkaa Ranskassa, Sveitsissä ja Suomessa. Hän osasi avata kansainvälisyyden mahdollisuuksia ja antoi sellaisen vihjeen, että hänen kauttaan on mahdollista verkostoitua kansainvälisesti, koska hän tuntee asiantuntijoita ympäri Eurooppaa.

FM. Calpe on Epsilonin jäsen ja jo valmistunut maisteri. Hän osasi kertoa fysiikan opiskelusta erittäin opiskelijaläheisellä tavalla. Hän avasi erityisesti tohtoriopintojen sisältöä ja esitteli laitteistoa, jota pääsee käyttämään fotoniikan opinnoissa.

-JN