Työelämäviikko 14.-18.11.2022

MA 14.11, Klo 15-16.30, M103:
Ella Pirhonen, Työelämässä aloittanut opettaja
"Tervetuloa kuulemaan pari vuotta työelämässä olleen aineenopettajan kokemuksia ensimmäisistä työvuosista! Kuinka opinnot ovat tukeneet työelämässä pärjäämistä? Kuinka työnteko on sujunut? Millaisia haasteita on tullut vastaan? Mitkä tekijät ovat helpottaneet työarjessa? Onko opettajana työskentely ollut odotusten mukaista? Tule kuulemaan keväällä -22 matemaattisten aineiden aineenopettajaksi ja luokanopettajaksi valmistuneen Ellan kokemuksia!"

Ellan kanssa keskusteliin hyvin paljon opettajien jaksamisesta ja ensimmäisistä työvuosista. Osallistujat pääsivät kuulemaan rehellisesti kuinka Ella on kokenut omat ensimmäiset vuotensa työelämässä ja hän kertoi vinkkejä tuleville opettajille.


TI 15.11, Klo 16-17, M100:
Loimun valtakunnallinen fuksiwebinaari
"Loimu järjestää juuri sinulle ja kaikille loimulaisten alojen fukseille suunnatun valtakunnallisen fuksiwebinaarin! Ainut mitä sinun tarvitsee tehdä on saapua kisakatsomoon, jossa on tarjolla yhteinen liveseuranta, sekä tietenkin pientä tarjottavaa syömisen ja juomisen muodossa. Tapahtuman teema liittyy opiskeluajan verkostoitumiseen: tiedätkö miksi opiskeluajan verkostoituminen kannattaa, entä miten ja missä verkostoitua? Esimerkiksi tämän tapahtuman kisakatsomossa! Tuu mukaan kuuntelemaan mitä Loimun ura-ammattilaisilla, Suvilla ja Petralla, on sinulle kerrottavana ja ota talteen kultaakin arvokkaammat vinkit!"


KE 16.11, Klo 12-14, F103: 
SOOL: Opiskeluista työelämään
"Kahvitarjoilun lomassa on hyvä miettiä kaikenlaista, joten miksipäs et tulisi kuuntelemaan ja miettimään hieman opiskelijasta työelämään siirtymisen asioita! Sanni Saunamäki tulee kertomaan hieman miten SOOLista OAJ:hin siirtyminen onnistuu sitten kun sen hetki tulee. Hän aikoo myös kertoa hieman työttömyyskassasta ja muista siirtymävaiheeseen liittyvistä asioista"

SOOL:n aluetoimija Sanni kertoi kuinka työelämään siirtyvät opettajat pääsevät helposti liittymään OAJ:hin ja pääsevät sitä kautta mm. opettajien työttömyyskassaan. Sanni esitteli työttömyyskassan hyötyjä opettajille tarkemmin. 


TO 17.11, Klo 13-14, M109: 
TEK: Työkirja on työhaku- ja uraopas
"TEK:in työkirja on mahdollisesti osalle tuttu ja osa on sitä ehkä jopa hyödyntänyt. Työkirja avaa nähtäväksesi työhaun erilaisia proseja ja sieltä löytyy tuoreita esimerkkejä CV:istä, hakemuksista sekä tietoa portfolioista. Miko Kuokkanen on tulossa TEK:n puolesta esittelemään juuri työkirjan aiheita ja kertomaan niistä lisää. Mietityttääkö oman CV:n asiat? Mitä kaikkea rekrytoijat etsivät hakuprosessin aikana? Mistä edes lähteä liikkeelle työnhaussa? Näitä voit tulla kyselemään ja pohtimaan täällä!"

TEK:n tykki Miko esitteli TEK:n sivuilta löytyvää työkirjaa ja kuinka sitä voi käyttää työnhaussa hyödyksi. Työkirjasta löytyi esimerkki CV:tä ja työhakemuksia sekä kaikkea muuta. Miko antoi osallistujille myös mahdollisuuden esitellä omia CV:tä ja antoi niihin palautetta ja kommentteja.


PE 18.11, Klo 13.45-14.55, M103:
Antti Vilokki, PSRS-maisteriohjelman esittely
"Oletko kiinnostunut fotoniikasta ja ohjelmoinnista?Onko PSRS-maisteriohjelma sinulle tuttu? Oletko ajatellut hakea ohjelmaan? Nyt tulee täydellinen hetki tulla kuulemaan tästä! Antti on tällä hetkellä opiskelemassa kyseisessä ohjelmassa ja voisi etäyhteydellä tulla kertomaan millainen sen hakuprosessi ja opintokokonaisuus on. Samalla hän kertoo millaisia kokemuksia hänellä on itse ulkomailla opiskelusta sekä yleisesti hieman ERASMUS-järjestöstä."

Antti antoi laajan esittelyn PSRS-maisterivaihdosta ja kertoi omista kokemuksistaan. Tilaisuudessa päästiin puhumaan Suomessa opiskelun ja Ranskassa opiskelun eroista. Antti toi esille syitä, miksi vaihtoa pohtivien kannattaisi lähteä sinne.